Parodontoza este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni. Poți avea parodontoză atât înaintea unui implant dentar, cât și după intervenția medicală în sine. Boala parodontală se manifestă prin inflamarea și distrugerea gingiilor și a osului. Din câte îți poți da seama, aceasta devine extrem de gravă în cazul în care nu este tratată la timp.

Implantul dentar într-o singură zi, la Smile Care Bucuresti

În ceea ce privește tratarea bolii parodontale este necesară intervenția unui medic. Acesta va curăța zona afectată, îndepărtând astfel infecția și, de asemenea, oprind răspândirea bolii. Este necesar să apelezi la medicul parodontolog încă de la primele semne ale afecțiunii.

Mai multe despre boala parodontală

Trombocitele sunt celule sangvine cu un rol semnificativ în coagularea sângelui. Studiile de specialitate au demonstrat faptul că trombocitele stimulează regenerarea țesuturilor. Ca urmare, acestea sunt benefice în contextul afecțiunilor parodontale.

Tehnologia PRF

O descoperire extrem de utilă, abordată din ce în ce mai des în cabinetele stomatologice, este tehnologia PRF. Aceasta utilizează atât trombocite, cât și proteine preparate chiar din sângele tău, al pacientului. Datorită faptului că această procedură este personalizată pentru fiecare persoană în parte, ea se dovedește a fi mult mai eficientă decât alte tratamente bazate pe trombocite.

Tehnologia PRF, dezvoltată inițial în Franța, reprezintă un concentrat natural, neavând adaos de anticoagulante. Abrevierea PRF vine de la Platelet Rich Fibrin și se traduce astfel: fibrină bogată în trombocite. Datorită factorilor de creștere, PRF-ul contribuie la sporirea imunității pacientului, la accelerarea vindecării inciziilor și, mai ales, la combaterea infecțiilor.

Cu alte cuvinte, tehnologia PRF îți utilizează  trombocitele pentru a-ți accelera regenerarea țesutului. Astfel, PRF-ul joacă un rol esențial în recuperarea parodontală, datorită aportului semnificativ al trombocitelor în rolul de vindecare. PRF-ul se obține prin recoltarea sângelui, filtrarea acestuia și centrifugare, alegând și concentrând factorii de creștere aflați în sânge. În urma acestui proces se obțin membrane regeneratoare, bogate în trombocite și fibrine.

Pentru a obține un rezultat ideal în ceea ce privește eficiența tehnologiei PRF, este imperios necesar să ținem cont de intervalul de timp dintre colectarea sângelui și centrifugarea acestuia. Acest interval de timp reprezintă cheia succesului PRF-ului. 

Beneficiile tehnologiei PRF

Acum că te-ai acomodat cu noțiunea de PRF, a venit momentul să vorbim, concret, și despre beneficiile acestei tehnologii în cadrul regenerării parodontale:

  • PRF-ul se pregătește și se utilizează într-un mod facil;
  • Costurile sunt reduse;
  • Nu există o prelucrare biochimică;
  • Substanța obținută este 100% compatibilă cu pacientul; 
  • Favorizează microvascularizarea. 

Așadar, tehnologia PRF reprezintă o metodă simplă și accesibilă de regenerare a țesuturilor parodontale.