Implant dentar. Rutină și soluții.

Vă ajutăm la rezolvarea problemelor de edentație (lipsa dinților). Clinica de stomatologie Smile Care din București are capacitatea de a oferi implanturi cu o acuratețe ireproșabilă și executate în concordanță cu ultimele evoluții din tehnica dentară. Cele mai noi tendințe din implantologie sunt puse în valoare printr-o tehnică adecvată.

VEZI PREȚURI ÎNTREBĂRI FRECVENTE

implantologie bucuresti

Aplicațiile implantologiei orale

  • Lipsa unuia sau a mai multor dinți (edentația parțială)
  • Edentații parțiale întinse peste trei dinți ceea ce oferă posibilitatea aplicării unei lucrări protetice dentare;
  • Lipsa totală a dinților la maxilar sau mandibulă;
  • Oferirea de suport pentru tratamente ortodontice, în cazul în care este nevoie de sprijin forțelor de tracționare a unor dinți;
  • În chirurgia maxilo-facială pentru deplasarea sau stabilizarea unor fragmente osoase.

Rata de succes a implantelor dentare

Centrul Național de Informare despre Biotehnologie al SUA a pus la dispoziție un studiu comparativ referitor la rata de succes a unui implant dentar și tratarea lui prin metode de stomatologie endodonție. Conform acestuia, succesul unui implant dentar este de aproximativ  98% în cazul implanturilor la mandibulă și 92.5% pentru implanturi în maxilar.

Vă rugăm însă să rețineți că studiul amintit mai sus a fost publicat în 2014, ceea ce face ca ținând cont de evoluția actuală a stomatologiei și pe cale de consecință a implantologiei, să fim îndreptățiți a spera în procentaje de succes mai bune cu fiecare an ce trece. Astfel, putem enunța câteva condiții esențiale pentru atingerea unei rate de succes de 100% la implantul dentar.

  • Luarea tuturor măsurilor de siguranță medicală;
  • Parodonțiul este tratat într-un mod exigent și responsabil;
  • Folosirea unei tehnici dentară de actualitate.

Implant dentar. Riscuri și metode de prevenție.

  • Infecția este principalul factor de risc, nu doar în implantologie ci în stomatologie și medicină la modul general. Se impune așadar o igienă orală corectă a cavității bucale. Implanturile se îngrijesc la fel ca dinții naturali, singurul lucru care ar trebui să difere ar fi poate folosirea periuțelor interdentare. Pătrunderea infecției în zona unde gingia se întâlnește cu titanul ar putea să genereze o complicație serioasă. Miros, dureri de dinți și în final resorbția osoasă.
  • Eșecul osteointegrării, acomodării implantului cu osul, este unul foarte mic. Sunt extrem de puțini pacienți care s-au lovit de această problemă.
  • Ruperea lucrării, pacientul uită că are un implant și mușcă hrană excesiv de tare, lucrarea i se sparge. E cazul de acomodare mentală, odată ce avem un implant trebuie să conștientizăm că deși rezolvă cea mai mare parte a problemelor, totuși nu este dintele nostru natural.
  • Eliminarea riscurilor de pierdere a unui implant este relativ ușoară și presupune lucruri de bun simț medical. Principala preocupare trebuie să fie legată de igienă și vizita periodică la medicul stomatolog. Executarea unor lucrări de igienizare și eliminare a tartrului sunt ideale pentru menținerea unui implant pentru un timp cât mai îndelungat.

Informare și decizie

Implantul dentar nu este panaceu universal al problemelor de sănătate dentară, de suplinire a dinților pierduți accidental sau din cauza bolilor. Implanturile deja sunt lucrări de rutină, dar care acum câteva decenii nu se puteau realiza. Mai mult, trăim vremuri în care o lucrare de acest gen nu este deloc prohibitivă.

Ar trebui reținut că implantologia orală se îmbogățește în fiecare an cu noi tehnici, noi procedee, noi instrumente și materiale. Veți putea afla despre acestea, veți putea beneficia de ele începând cu o programare la clinica noastră.

Cine a prezis că introducerea în cotidian a implantologiei orale înseamnă renunțarea la clasicele proteze s-a cam grăbit. Cum spuneam, un implant dentar rezolvă multe dar nu tot. Veniți pe la noi să discutăm…

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Întrebări frecvente

Implantul dentar este o proteză care are rolul de a înlocui un dinte care lipsește și a reda pacientului funcționalitatea danturii și frumusețea zâmbetului. Implantul propriu-zis constă într-un șurub metalic inserat în os și care constituie rădăcina dintelui care urmează să fie pus.  

Adulții sunt cei care pot apela la această procedură, cu condiția ca starea de sănătate să le permită acest lucru. Înainte de inserarea unui implant, pacientului îi vor fi recomandate o serie de analize medicale, în urma cărora medicul stomatolog va decide dacă pacientul este sau nu apt pentru implant. Nu se recomandă implanturile dentare la persoanele sub 18 ani, deoarece osul maxilarului este în creștere până la această vârstă.

Procedura nu este dureroasă, deoarece se efectuează sub anestezie locală. Ceea ce este bine de știut însă este că, după procedură, odată cu trecerea efectului anesteziei, poate să apară un disconfort local care poate fi ameliorat cu medicamente antiinflamatoare și antibiotice.

În funcție de igiena orală și de vizitele periodice la medicul dumneavoastră stomatolog (de minim două ori pe an), un implant dentar poate să reziste foarte mult timp și să nu fie nevoie de nicio altă intervenție întreaga viață. Cele mai multe clinici stomatologice oferă implanturi cu mesajul “garanție pe viață”. Este important să înțelegeți faptul că doar produsul în sine este prevăzut cu garanție pe viață (viață a produsului, nu a pacientului) și să nu vă lăsați păcăliți. Totodată, în cazul în care implanturile își pierd stabilitatea, conform Certificatului de Asumare a Calității pe care noi îl oferim, ne obligăm să înlocuim fără niciun cost implanturile respective.

Ca orice alt act medical, implantul dentar poate prezenta și anumite riscuri, precum: durerea locală, tumefacția temporară a obrazului sau a buzei, trismus moderat (adică incapacitatea de a deschide gura), acestea fiind niște manifestări normale post-operatorii, care nu durează mai mult de 3-4 zile. De asemenea, puteți observa și o ușoară creștere a temperaturii corporale cu o stare febrilă pasageră sau alte simptome ce țin de particularitatea intervenției.

Dr. Daniel Ghinea si Dr. Veronica Joghiu

Ai nevoie de un tratament de specialitate?

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Doctor Andreea Ursan - Medic ortodont
ÎNCHIDE smile-care-logo CONTACT PROGRAMEAZĂ-TE TELEMEDICINĂ +40 747 151 516