fbpx

Protetica dentară la Smile Care.

Ne putem pierde dinții în diverse tipuri de accidente, nu doar datorită vârstei sau igienei dentare necorespunzătoare. Stomatologia modernă are însă posibilitatea de a restaura sau suplini efectele dezastruoase ale acestor evenimente. Astfel, lucrările de protetică dentară dețin o pondere din ce în ce mai importantă în ansamblul unei clinici dentare moderne.

VEZI PREȚURI ÎNTREBĂRI FRECVENTE

protetica dentara bucuresti

Caracteristici proteze

Protezele realizate la Smile Care au la bază tehnologie digitală. Aceasta permite confecționarea lor într-un timp considerabil mai mic, au o fidelitate mult îmbunătățită și sunt realizate fără intervenția unui tehnician dentar. Ultimul aspect determină o evidentă reducere a costurilor.

proteza dentară parțială

Concretizând, calitățile protezelor dentare realizate la noi sunt:

 • precizie ridicata;
 • durabilitate in timp;
 • estetică ridicată;
 • dantură cu aspect natural;
 • siguranță în masticație;
 • economie de timp

Tipuri de proteze

Există două mari categorii de proteze dentare, respectiv totale sau parțiale, ambele intrând în sfera de interes a clinicii noastre. Pentru ca pacientul să înțeleagă însă de ce are nevoie și ce își dorește, este nevoie de un minim de educație în acest sens.

 • Proteze dentare totale – sunt dispozitive care se pot detașa și au destinația înlocuirii dinților.
 • Proteze dentare parțiale – tot dispozitive detașabile, deci tot mobile, marea deosebire fiind aceea că înlocuiesc doar o parte din dinți.

Indiferent că este vorba de proteze dentare totale sau parțiale, acestea au în comun faptul că dinții sunt legați între ei printr-o bază acrilică. Materialul din care sunt confecționați efectiv dinții sunt fie din porțelan fie din acrilat.

Revenind la materialul de la baza, cel care realizează baza protezei dentare, acesta este astfel făcut încât să imite cât mai fidel posibil gingia naturală. Se realizează dintr-un polimer numit PMMA (polimetilmetacrilat). PMMA-ul este catalogat ca fiind acel tip de plastic care se comportă excelent în contact cu țesutul uman.

Partea vizibilă a protezei dentare realizate din PMMA se prelucrează atât cât este nevoie ca să semene cu țesutul gingival.

Proteze dentare superioare sau inferioare

Această clasificare se referă la poziția protezei. Cea de sus, care acoperă cerul gurii se numește superioară. Proteza dentară de jos este cea inferioară și de regulă are formă de U tocmai pentru a lăsa un spațiu suficient de mare pentru limbă.

Fixarea protezelor se face pe gingie prin sucțiune și se folosesc creme de fixare. Acestea din urmă ajută la stabilitatea protezei pe gingie și elimină disconfortul care ar putea fi provocat de resturile alimentare.

Întreținerea – curățarea protezelor dentare

Igiena dentară se aplică și protezelor, are același rol ca și în cazul danturii naturale. Există o serie de metode și procedee care au toate același rol: menținerea igienei acestora. Curățarea protezelor dentare, indiferent că este vorba de proteze totale sau parțiale trebuie să se facă în mod constant și cu rigurozitate.

Redăm mai jos câteva sfaturi elementare de igienă și întreținere a protezelor dentare:

 • Curățarea să se facă deasupra chiuvetei plină cu apă. Se poate întâmpla să o scăpați din mână și, cu siguranță, nu ați vrea să se spargă risipind munca și efortul financiar depuse la confecționarea ei.
 • Alegeți o periuță „soft” la curățarea ei. Nu este cazul să frecați cu o periuță cu perii tari. Sau și mai bine că cumpărați periuțe speciale, există și așa ceva.
 • Evitați soluții de curățare agresive, vă recomandăm săpunul lichid sau soluții de spălat vase diluate. În niciun caz nu recurgeți la soluții de albire.
 • Nu neglijați cavitatea bucală. Folosiți periuțe cu peri moi.

De reținut

Protezele dentare vă vor reda încrederea și curajul de a socializa. Dar ele nu au doar un rol estetic, ci și unul funcțional-reparatoriu. Nu vă încumetați să spargeți nuci între dinți sau să îndoiți bare de plumb. Nu e cazul.

O proteză dentară făcută la noi este un accesoriu de care veți fi foarte mulțumiți, cu condiția să-i respectați limitele tehnice.

Întrebări frecvente

Protetica dentară este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă atât prin lucrări fixe, cât și prin lucrări mobile, cu scopul de a echilibra estetic și funcțional dantura. În cazul proteticii dentare, integritatea dinților afectați din diverse cauze este restabilită cu ajutorul protezelor dentare fixe sau mobile, a coroanelor dentare, a fațetelor, a punților etc.

În cazul în care aveți una din următoarele probleme, atunci aveți nevoie de proceduri de protetică dentară: dinți lipsă, sparți sau ciobiți; dinți prea mari, prea mici, înghesuiți sau îndepărtați; dinți orientați către exterior sau către interior; dinți galbeni sau decolorați.

Există două mari categorii de proteze dentare, respectiv totale sau parțiale, iar alegerea se face împreună cu medicul stomatolog în funcție de necesitățile și dorințele pacientului.

Lucrările realizate cu ajutorul procedurilor de protetică dentară sunt realizate astfel încât să redea nu doar forma, ci și culoarea dinților naturali, iar faptul că aveți lucrări va fi insesizabil de către cei din jur. De asemenea, datorită calității materialelor care există astăzi pe piață, lucrările își vor păstra formele și culorile în timp.

Implantul dentar se inserează direct în os în locul dintelui lipsă și devine, practic, o rădăcină artificială care va susține noul dinte. În cazul unei punți dentare, dintele care va fi pus nu este amplasat în os, ci se aplică coroane dentare pe cei doi dinți de lângă dintele lipsă, creând astfel o punte pentru viitorul dinte.

Ai nevoie de un tratament de specialitate?

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

ÎNCHIDE smile-care-logo CONTACT PROGRAMEAZĂ-TE TELEMEDICINĂ +40 747 151 516