Legătura dintre dvs și NASA se poate face prin intermediul dinților. Este o glumă, evident, dar poate nu știați că materialul din care este făcut un implant dentar este titanul. Adică un metal care rezistă mai mult decât oțelul și din care se construiesc navetele spațiale. Practic, titanul rezistă o veșnicie. Mai mult, rata de succes a unei astfel de intervenții este undeva la 95%. Un implant dentar se poate face oricui și la orice vârstă, este acceptat de orice organism.

→ Vezi: Implant dentar într-o singură zi!

Introducerea de mai sus are un singur scop, respectiv acela de a desființa un mit. Că implantul este pentru oamenii tineri, că dacă ai trecut de o anumită vârstă nu mai are rost, că nu mai prinde, nu mai ține, etc. Exagerări! Un implant dentar se poate face la orice vârstă.

Partea văzută și nevăzută a unui dinte

Implantul dentar este de fapt rădăcina dintelui. Când faceți un implant se înlocuiește în primul rând rădăcina dintelui, acea parte care face contact cu osul. Restul reprezintă bontul protetic, practic piesa care face conectarea la coroana dentară. Ceea ce se vede de la un dinte.

Deci, la un implant se înlocuiește și partea vizibilă și cea invizibilă a acestuia. Chiar dacă, tehnic vorbind, implantul dentar este doar ce nu se vede. Astfel, printr-o intervenție, parte dintre cele mai mari succese ale stomatologiei, dintele cel nou va prelua toate funcțiile pierdute ale predecesorului său, cel original ca să zicem așa, cel cu care v-ați născut.

Viteza nu există doar pe circuite auto…

În urmă cu numai câțiva ani, realizarea unui implant dura ceva timp. Trecem peste faptul că dacă nu aveați „material suficient” se realiza o adiție de os sintetic. Adiția de os poate fi necesar a se realiza și acum. (Adiția de os este necesară pentru situațiile în care maxilarul/mandibula dumneavoastra nu este destul de puternic pentru a suporta un implant. Acesta s-ar putea să fie și cauza pentru care ați pierdut dintele…)

Astăzi, există tehnologie medicală prin care unui pacient obișnuit i se poate face un implant dentar într-o singură zi. Adică astăzi veniți și deseară plecați cu dintele cel nou acasă. Nu în buzunar, firește! Și veți mai pleca și cu o doză sporită de optimism, veți privi altfel viața, veți avea mai mare încredere în dvs.

Clinica noastră s-a specializat în realizarea unor astfel de intervenții stomatologice; implanturile dentare realizate într-o zi sunt practic o specialitate a noastră. Vizitați-ne!

Turism dentar la București

Până acum, clinicile stomatologice din Bucuresti erau oarecum defavorizate față de noul trend mondial: turismul dentar! Ne place sau nu să recunoaștem, turismul dentar este una din tendințele actuale ale societății contemporane. Fenomenul este foarte vizibil la pacienții din țările dezvoltate din Europa de Vest și chiar SUA și Canada.

Apărut în urmă căderii cortinei de fier, turismul dentar se dezvoltă din ce în ce mai puternic în România. Astfel, de exemplu, pacienții doritori de servicii stomatologice din SUA și Canada considerau că în locul unor lucrări de restaurare a dentiției la ei în țară și pentru care plăteau în jur de de 20.000 de dolari, preferau să vină în Polonia și Ungaria unde prețurile se situau cam la jumătate.

De curând, adică de câțiva ani, a intrat și România mai serios în această „afacere”. Faptul că aici prețurile sunt aproape la fel ca acelea din celelalte țări est-europene (și chiar mai mici) nu înseamnă deloc că se referă la servicii stomatologice mai proaste. Este vorba pur și simplu de o lipsă de pricepere în a-ți promova imaginea și meseria.

Însă, iată că lucurile încep să se schimbe. La toate acestea se adaugă și tehnologia de implant dentar într-o zi, cum am spus, specialitatea clinicii Smile Care.