Oare cine este persoana cu cel mai frumos zâmbet din lume? Cu siguranță că acest lucru nu este ușor de stabilit, iar fiecare site, fiecare revistă au propriile opinii și propriul top. Cei de la Daily Mail Femail Section, de exemplu, susțin că cel mai frumos zâmbet aparține lui Cheryl Cole, iar în topul lor cântăreața britanică declasează alte frumuseți celebre cu zâmbete perfecte cum ar fi Ducesa de Cambridge sau Angelina Jolie.

Când vorbim de frumusețe și de zâmbete spectaculoase concurența poate fi dură și topul contestat. Nu e de mirare că exact la fel s-a întâmplat cu topul de care vorbeam mai sus, care a iscat multe contraverse fiecare apărându-și celebritatea favorită.

Psihologii au decretat că secretul popularității zâmbetului lui Cheryl este lărgimea acestuia și nu contestăm acest lucru, însă medicii stomatologi au o altă opinie și susțin că rolul principal în succesul lui Cheryl l-a avut cosmetica dentară.

Cosmetica dentară și zâmbetul perfect

Privind zâmbetul perfect pe care îl etalează astăzi Cheryl. Este greu de crezut că aceasta a avut odată dinții strâmbi, că avea incisivii laterali prea în spate, iar caninii săi erau prea proeminenți. Toate acestea au fost însă corectate cu ajutorul procedurilor de cosmetică dentară.

Pentru a-și îndrepta dinții, Cheryl a avut nevoie de un aparat dentar și a ales împreună cu dentistul său aparatul dentar invizibil. Datorită materialului transparent din care este confecționat, aparatul ei a rămas neobservat de gurile rele o bună bucată de timp. Acest tip de aparat dentar invizibil este de fapt un set de gutiere din material plastic transparent, inobservabile, discrete și estetice.

Fiecare gutieră deplasează dinții gradual până când vor fi perfect aliniați și se schimbă la aproximativ două săptămâni, pe măsura progresului realizat. Rezultatul final a fost o aliniere corectă a dinților, care i-a redat estetica zâmbetului, propulsând-o în topul celebrităților cu cele mai frumoase zâmbete.

S-a observat că Cheryl are acum fixate 6-8 fațete de porțelan care au egalat dinții remodelându-i vizual. În continuare, pentru a da strălucire zâmbetului ei, Cheryl a apelat la proceduri de albire, fapt care de asemenea nu a rămas neobservat de publicului larg.

Culoarea dinților este deosebit de importantă în estetica zâmbetului și s-a observat că, o culoare mai deschisă întinerește cu ani buni chiar și o figură cu trăsături mai obosite. Dinții pătați sau colorați sunt caracteristici ale înaintării în vârstă și îmbătrânesc, așa că este de preferat să nu neglijăm tratamentele de albire regulate într-un cabinet stomatologic bine ales.

Curioșii au admirat rezultatul final al tuturor aceste proceduri prin care a trecut Cheryl, și au evaluat costul acestora la nu mai puțin de aproximativ £9500. O sumă considerabilă, care îi dă însă lui Cheryl atuul imbatabil al unui zâmbet perfect seducător.

Astăzi, oricine își dorește un zâmbet de celebritate poate apela la clinicile și cabinetele stomatologice și să aleagă împreună cu medicul său stomatolog procedurile cele mai potrivite.