Implantul dentar este solutia optima pentru rezolvarea problemelor de edentație (lipsa dinților). Clinica de stomatologie Smile Care din București are capacitatea de a oferi implanturi cu o acuratețe ireproșabilă și executate în concordanță cu ultimele evoluții din tehnica dentară. Cele mai noi tendințe din implantologie sunt puse în valoare printr-o tehnică adecvată.

Implantul dentar reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru a obține un zâmbet frumos și complet. Există numeroase stomatologii care practică implanturile dentare, atât în București, cât și în restul țării. Este important să alegeți un medic de încredere, deoarece implantul reprezintă o mare responsabilitate. Deși riscurile implantului dentar sunt reduse, o tehnică greșită poate compromite tratamentul.

Ce găsiți în acest articol?

Aplicațiile implantologiei orale

 • Lipsa unuia sau a mai multor dinți (edentația parțială)
 • Edentații parțiale întinse pe trei dinți, ceea ce oferă posibilitatea aplicării unei lucrări protetice dentare;
 • Lipsa totală a dinților la maxilar sau mandibulă;
 • Oferirea de suport pentru tratamente ortodontice, în cazul în care este nevoie de sprijin forțelor de trac a unor dinți;
 • În chirurgia maxilo-facială pentru deplasarea sau stabilizarea unor fragmente osoase.

Rata de succes a implanturilor dentare

Centrul Național de Informare despre Biotehnologie al SUA a pus la dispoziție un studiu comparativ referitor la rata de succes a unui implant dentar și tratarea lui prin endodonție. Conform acestuia, succesul unui implant dentar este de aproximativ  98% în cazul implanturilor la mandibulă și 92.5% pentru implanturi în maxilar.

Vă rugăm, însă, să rețineți că studiul amintit mai sus a fost publicat în 2014, ceea ce face ca, ținând cont de evoluția actuală a stomatologiei și pe cale de consecință a implantologiei, să fim îndreptățiți a spera în procentaje de succes mai bune cu fiecare an ce trece. Astfel, putem enunța câteva condiții esențiale pentru atingerea unei rate de succes de 100% la implantul dentar:

 • Luarea tuturor măsurilor de siguranță medicală;
 • Parodonțiul este tratat într-un mod exigent și responsabil;
 • Folosirea unei tehnici dentare de actualitate.

După cum puteți vedea, aportul medicului stomatolog este extrem de mare. Totuși, pentru a întreține implantul dentar într-o formă estetică și sănătoasă, pacientul joacă un rol important. Implantul, fie el din zirconiu sau ceramică, trebuie curățat prin metodele cunoscute. De asemenea, trebuie protejat de practicile periculoase și, mai ales, trebuie verificat periodic de medicul stomatolog.

Implantul dentar: riscuri și metode de prevenție

După cum am menționat anterior, implantul dentar are riscuri reduse. Totuși, există câteva situații cu care nu veți dori să vă confruntați:

 • Infecția este principalul factor de risc, nu doar în implantologie, ci în stomatologie și medicină la modul general. Se impune, așadar, o igienă orală corectă a cavității bucale. Implanturile se îngrijesc la fel ca dinții naturali. Singurul lucru care ar trebui să difere ar fi folosirea periuțelor interdentare. Pătrunderea infecției în zona unde gingia se întâlnește cu titanul ar putea să genereze o complicație serioasă. Miros, dureri de dinți și, în final, resorbția osoasă.
 • Eșecul osteointegrării, acomodării implantului cu osul, este unul foarte mic. Sunt extrem de puțini pacienți care s-au lovit de această problemă.
 • Ruperea lucrării – pacientul uită că are un implant și mușcă hrană excesiv de tare, lucrarea i se sparge. E cazul de acomodare mentală, odată ce avem un implant trebuie să conștientizăm că, deși rezolvă cea mai mare parte a problemelor, nu este dintele nostru natural.
 • Eliminarea riscurilor de pierdere a unui implant este relativ ușoară și presupune lucruri de bun simț medical. Principala preocupare trebuie să fie legată de igienă și vizita periodică la medicul stomatolog. Executarea unor lucrări de igienizare și eliminare a tartrului sunt ideale pentru menținerea unui implant pentru un timp cât mai îndelungat.

Implantul dentar: informare și decizie

Implantul dentar nu este panaceu universal al problemelor de sănătate dentară, de suplinire a dinților pierduți accidental sau din cauza bolilor. Implanturile sunt acum lucrări de rutină, dar care acum câteva decenii nu se puteau realiza. Mai mult, trăim vremuri în care o lucrare de acest gen nu este deloc prohibitivă.

Ar trebui reținut că implantologia orală se îmbogățește în fiecare an cu noi tehnici, noi procedee, noi instrumente și materiale. Veți putea afla despre acestea, veți putea beneficia de ele începând cu o programare la clinica noastră.

Cine a prezis că introducerea în cotidian a implantologiei orale înseamnă renunțarea la clasicele proteze s-a cam grăbit. Cum spuneam, un implant dentar rezolvă multe dar nu tot. 

Împreună vom putea alege cel mai bun implant dentar sau lucrarea protetică ideală pentru nevoile dumneavoastră.