Știați că un zâmbet care dezvelește prea mult gingiile este numit de dentiști „gummy smile”? Și tocmai pentru un astfel de zâmbet nu tocmai estetic sunt cunoscute unele vedete de la Hollywood printre care Nicole Kidman, Jerry Seinfeld și Gwen Stefani.

Un zâmbet cu gingiile la vedere nu este chiar cel mai elegant tip de zâmbet, răutăcioșii vor spune despre acesta că aduce cu zâmbetul unui cal.

Puțin probabil ca o celebritate de talia lui Nicole Kidman să fie mulțumită cu un astfel de zâmbet, să-i spunem… un pic prea larg pentru o imagine perfectă și un pic cam „colorat”. O vedetă adevărată este conștientă de importanța imaginii sale și va căuta soluții ca zâmbetul său să arate perfect.

Alte celebrități cu zâmbet gingival (gummy smile)

Soluții pentru zâmbetul gingival

Clinicile și cabinetele stomatologice pun la dispoziția clienților proceduri pentru orice problemă stomatologică. Nicole Kidman și-a dorit să păstreze frumusețea dinților naturali și a apelat la cosmetica dentară doar pentru simple tratamente de albire și pentru o procedură de remodelare a gingiilor.

Pentru zâmbetul gingival există mai multe variante de soluții. Despre Nicole Kidman am aflat că a apelat la cabinetul medicului dentist pentru o gingivectomie, însă în cele ce urmează veți afla încă două proceduri despre care să întrebați medicul dumneavoastră.

Mai multe despre serviciile de estetică dentară ale clinicii noastre

Gingivectomia

Procedura de remodelare a gingiilor sau gingivectomia are ca efect redimensionarea gingiilor și restabilirea proporțiilor între lungimea dințiilor și bucata de gingie vizibilă când persoana zâmbește. Astfel, a devenit unanim acceptat faptul că proporția corectă pentru un zâmbet perfect este de doar 2-2,5 mm gingie vizibilă.

Sunt însă câteva cauze care pot duce la o expunere excesivă a gingiilor, printre acestea: problemele funcționale ale maxilarelor, lungimea și dinamica buzelor, o lungime prea mică a dinților fie ea ereditară sau urmare a uzurii, sau înălțimea prea mare a maxilarului superior.

Gingivectomia este o procedură ce constă în îndepărtarea pe cale chirurgicală, sub anestezie, a gingiei care înconjoară un dinte, refăcându-se astfel linia gingiei. Pentru aceasta este nevoie de o perioadă de vindecare între două zile și trei săptămâni.

Botox și acid hialuronic; alternative la modelarea zâmbetului gingival

În afară de gingivectomie, pacientul mai poate alege între alte două proceduri: procedura de injectare a toxinei botulinice (botox) la nivelul mușchilor buzei superioare sau mărirea buzelor cu acid hialuronic.

Injectarea cu botox a mușchilor buzei superioare duce la relaxarea și slăbirea acestora și implicit la schimbarea liniei buzelor. În același timp, injectarea buzelor cu acid hialuronic are ca efect mărirea lor, astfel vor acoperi acum o parte mai mare din gingie, ceea ce va rezolva problema pacientului.

În toate variantele expuse mai sus o bună colaborare a pacientului cu medicul stomatolog este extrem de importantă, iar sfaturile acestuia din urmă îl pot îndruma pe primul spre cea mai potrivită alegere pentru situația sa particulară.