Medicul stomatolog și copilul; relație de succes

Clinica de stomatologie Smile Care este prietena copiilor. Medicii clinicii merg din când în când în mijlocul școlarilor, în principal din clasele primare. Stau cu cei mici de vorbă, le explică noțiuni despre dantură, cum se menține aceasta sănătoasă. Fac asta nu pentru a obține o reclamă pentru clinică, ci pentru a integra clinica în societate.

intruire în stomatologie
Noi, cei de la clinica Smile Care organizăm întâlniri cu micii școlari. Îi învățăm cum să-și protejeze dantura, le explicăm ce este un cabinet de stomatologie și că nu e cazul să se teamă când merg la un dentist.

Părinții ar trebui să știe că cu cât au un copil mai educat în privința igienei orale, cu cât aceștia au un nivel mai ridicat de cunoștințe despre propria lor dantură, cu atât vor avea mai puține probleme. Un copil educat este un copil care nu creează dificultăți mai târziu. Din toate punctele de vedere.

Vizita la un cabinet de stomatologie de cât mai timpuriu este o practică încurajată de orice medic din Colegiul Medicilor Dentiști din România.

Necesitatea cunoștințelor despre igiena orală

Cu cât un copil va avea mai multe cunoștințe despre cum trebuie să se spele pe dinți, despre cum se menține o bună sănătate orală, despre criteriile de exigență în stomatologie, cu atât mai mult el se va integra mai ușor în societate. Paradoxal, dar înțelegerea problemelor de igienă va contribui la creșterea siguranței sociale prin intermediul copilului dvs.

Nimeni nu-și dorește ca din copilul lui să rezulte un tânăr și apoi un adult care așteaptă ajutor social medical! Dimpotrivă, însușirea noțiunilor de igienă la modul general și orală în special, vor face din viitorul adult un furnizor de liniște și siguranță începând cu propria lui familie.

Vizita la stomatolog văzută ca un lucru firesc

Încercați să vă responsabilizați copilul față de propria lui persoană. Arătați-i cum trebuie să se spele pe dinți și explicați-i de ce. Obișnuiți-l de mic să meargă la un cabinet de stomatologie. Astfel, igiena dentară capătă sens, va căpăta încredere față de medicul dentist.

Bunele deprinderi de igienă orală îl vor ajuta să aibă o dantură frumoasă și sănătoasă. Copilul dvs. va deveni el însuși un furnizor de sănătate, un promotor al esteticii dentare.

Cunoștințele deprinse prin vizitele regulate la stomatolog îl vor face să înțeleagă și să nu se teamă.

stomatologie pentru copii

Prima întâlnire cu medicul stomatolog

Probabil bănuiți că prima vizită la un dentist este extrem de importantă pentru copilul dvs. De felul cum decurge aceasta depinde în mare măsură întreaga relație a copilului, apoi a viitorului adult cu medicii stomatologi. Modul în care interacționează copilul, felul în care percepe instrumentarul stomatologic și în același timp curtoazia personalului medical, toate vor duce la ceva ce-i va rămâne întipărit în memorie: spaimă, plăcere sau indiferență.

Puteți să vă pregătiți copilul acasă, prin joacă. Copiii adoră să fie mecanici de locomotivă, șoferi, polițiști, de ce n-ar fi și pacienți la un dentist!? Este sarcina dvs să-l pregătiți, să-l faceți să înțeleagă sensul unui tratament stomatologic.

Trebuie să-l duceți la dentist? N-ați apucat să-l pregătiți? Încercați să nu intrați în panică. Recomandarea noastră este să alegeți un cabinet stomatologic special pentru copii. Acestea sunt deja din ce în ce mai multe și nu poate fi o problemă foarte mare.

Cel mai important lucru când vă duceți copilul la medic este să nu fiți dvs. speriat. Dacă vă arătați spaima și îngrijorarea… totul se năruie!

Recomandarea noastră este însă să nu așteptați o urgență, pregătiți-vă copilul din timp pentru vizita la medicul stomatolog.