Stomatologii recomandă albirea dentara periodică

Un zâmbet frumos care dezvelește o dantură albă și sănătoasă aduce un plus de frumusețe și bună dispoziție atât purtătorului, cât și celor din jur. De aceea ne dorim să obținem și să menținem sănătatea și aspectul frumos al danturii noastre.

Culoarea naturală a dintelui poate fi alterată prin pigmentare de unii factori externi cu care acesta intră în contact în mod frecvent, cum ar fi ceaiul, cafeaua, vinul, sucurile colorate, antibioticele sau țigările.

Ce este și când este necesară albirea dinților?

Albirea este o modalitate de curățare a dinților. Deși este o procedură mai profundă decât periajul, fie el uzual sau profesional, și mai profundă decât detartrajul, albirea nu deteriorează smalțul dinților sau dentina. Albirea se realizează cu ajutorul unui gel ce conține peroxid de hidrogen.

Sunt afectați dinții în urma procedurii albire?

Curățarea smalțului prin procedura de albire nu va afecta integritatea dinților, însă aceștia trebuie feriți de acțiunea băuturilor colorate. Ca urmare a procedurii de albire, smalțul suferă un proces de deshidratare, iar până la rehidratarea completă a smalțului, există riscul de repigmentare.

Este normal ca după procedura de albire dentară să apară sensibilitatea dentară, însă această dispare după ce dinții își recapătă vitalitatea.

Cât se menține rezultatul?

Rezultatul final obținut după albirea dentară este influențat de o serie de elemente cum ar fi: culoarea naturală a dintelui, tipul de pigmentare, timpul de acțiune, concentrația substanței active și numărul de repetări al procedurii.

O pigmentare profundă, mult închisă față de culoarea naturală, va necesita repetarea procedurii, albirea dinților obținându-se gradual. În principiu, se poate obține o albire a dinților cu până la 3-8 nuanțe.

Efectul procedurii durează 2-3 ani dacă se menține starea danturii prin evitarea elementelor care colorează dinții și printr-un periaj corect. De asemenea, pentru ca efectul să dureze cât mai mult timp, se recomandă utilizarea pastei de dinți speciale pentru albirea dinților.

Trebuie știut că, în cazul dinților artificiali, a implanturilor și coroanelor, albirea nu are efect. Astfel, există riscul apariției unor diferențe de culoare.

În ce constă procedura de albire?

Procedura este simplă. După izolarea gingiilor cu gel sau baraj de cauciuc, se aplică gelul cu substanță activă pe suprafața externă a dinților. Urmează proiectarea luminii speciale, cu leduri sau laser, pe o perioadă de 30-60 de minute. Albirea dentară este cel mai eficient tratament pentru a obține un zâmbet perfect.

În ce cazuri nu putem beneficia de albirea dințiilor?

În principiu, albirea dentară nu este recomandată următoarelor tipologii de pacienți:

– femeilor însărcinate;

– persoanelor cu boli gingivale sau eroziune dentară;

– copiilor până la 15 ani;

– persoanelor alergice la peroxid.

Trebuie însă reținut că medicul stomatolog este cel care poate analiza fiecare caz în parte și poate lua o decizie avizată în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Mai puteti citi aici si despre:

Stomatologie, vloggeri și cei mai albi dinți

O dantura frumoasa cu albire dentara: stomatologie hard și light

 

ÎNCHIDE smile-care-logo CONTACT PROGRAMEAZĂ-TE TELEMEDICINĂ +40 747 151 516