Există o specie de oameni dispuși oricând să spună „la dracul cu dentiștii” și cu sfaturile lor! Căci dentiștii sunt acea rasă de oameni, antropologii le spun „stomatologi”, care oricând sunt în stare să te tapeze de bani. Așa spun cei din specia asta, pentru ei un dentist pe fundul oceanului n-ar fi decât un bun început. Aceștia sunt așa numiții „autoștiutori”, specia care, din păcate pentru rasa umană, nu va fi nicicând pe cale de dispariție.

Autoștiutorii vor fi mereu pe baricade, ei vor ști întotdeauna mai bine decât cei mai deștepți și mai instruiți oameni. Așadar, un exemplar din această rasă va fi oricând în stare să-ți dea un sfat gratis din așa numita stomatologie de buzunar, sau cum să fii propriul tău dentist, sau albește-ți dinții la tine acasă. Gratis, privește la mine! Și-ți trântesc un video-clip pe Youtube, căci ei sunt și vloggeri, o altă specie de oameni dintre cei căutați pe internet, în care-ți demonstrează că să mergi la dentist este una din pierderile de vreme eterne. Și vor fi destui care să și creadă.

Servicii profesioniste de albire a dinților

Albirea dinților cu praf de copt și lămâi

Există pe Youtube o sumedenie de video-clip-uri care au exact acest subiect: albirea dinților! Domnișoara Dajana Bulgari, de exemplu, fashionistă, esteticiană și medic stomatolog de ocazie, are pe Youtube un video-clip care-ți arată cum să ai dinții albi, frumoși și sănătoși. Să faci ca ea! Vă vine să credeți sau nu, filmulețul are deja aproape 35 de milioane de vizualizări!

În video-ul acela se arată cum praful de copt și sucul de lămâie, amestecate, vă fac dantura albă. Adio cabinete de stomatologie și serviciile voastre de albit dinții! Putem și singuri.

O prostie. Praful de copt nu are absolut niciun efect de albire a dinților. Ba, mai mult, bicarbonatul de potasiu, dacă-l folosiți cu hotărâre, s-ar putea să vă provoace un dezechilibru în ceea ce privește flora bacteriană orală.

Apoi, sucul de lămâie, stors într-un bol și amestecat cu praful de copt, chiar are un efect de albire. În sensul că zeama de lămâie conține un acid (acidul citric), care într-adevăr are capacitatea de a curăța. Efectul este însă limitat și nimeni din lumea asta, care știe cât de cât ceva despre acțiunile acizilor, nu va recomanda să vă spălați pe dinți cu el în mod repetat.

Acidul citric va conduce în timp la deteriorarea stratului protector al dintelui, în special smalțul dentar. Veți dobândi astfel, în cel mai bun caz, o sensibilitate dentară de care, după ce ați înțeles de unde o aveți, vă veți chinui să scăpați.

Aflați riscurile în cazul spălării pe dinți cu praf de copt

Proteze și implanturi mai albe

Un alt mit asupra căruia poate ar merita să discutăm este acela că se poate efectua un tratament de albire asupra unui dinte îmbrăcat. Asupra unui implant, mă rog, asupra unei lucrări dentare. Este cât se poate de fals. Stomatologia modernă are excelenta capacitate de a se adapta nevoilor din ce ce în ce mai mari ale pacienților. Se restabilesc funcțiile masticatorii, se reface zâmbetul, se tratează dinții în interior, dar până acum cel puțin, nimănui nu i-a dat prin cap să-și albească lucrarea dentară.

Protetica dentară. Servicii în București

Deși, folclorul spune că este o nimica toată, adică să albești un dinte fals! Vă asigurăm însă că practica stomatologică vă spune explicit că dacă doriți neapărat, singura cale de a vă albi proteza este să vă comandați una nouă.

La fel, în ortopedie, frecțiile la picioarele de lemn sunt contraproductive…