Protezele dentare nu sunt întotdeauna ceva plăcut și confortabil, iar unii pacienți pot fi deranjați de modul în care acestea arată și de impresia pe care o lasă celor din jur. Pentru a spori confortul pacienților au fost create modele de proteze din ce în ce mai estetice și mai discrete. Astfel, s-a ajuns la cel mai discret aparat dentar posibil, aparatul transparent.

Ce este INVISALIGN?

Aparatul dentar transparent poartă numele INVISALIGN și reprezintă idealul din punct de vedere estetic pentru că este practic invizibil. Având forma unei gutiere din termoplastic, INVISALIGN este o proteză mobilă performantă folosită pentru corectarea aliniamentului dinților și îndreptarea acestora.

Deosebit de confortabilă la purtare, proteza este detașabilă și se scoate pentru igienizare sau pe perioada mesei, ceea ce o face plăcută pacientului.

Aparat dentar Invisalign
Aparat dentar Invisalign

Cui se recomandă INVISALIGN?

Aparatul dentar este recomandat în cazul în care pacientul prezintă una din următoarele patologii:

  • dinți înghesuiți, suprapuși, rotați;
  • spații anormale între dinți;
  • ocluzie anormală – deschisă, inversă sau acoperită.

În cazul în care pacientul se află într-una din situațiile enumerate mai sus, cel care va decide dacă acest tip de proteză este potrivit situației clinice specifice analizate este medicul ortodont împreună cu pacientul.

Pentru aceasta, este nevoie de radiografii și amprente care să furnizeze medicului informații suplimentare despre poziția și starea de sănătate a fiecărui dinte în parte. Puteți întreba medicul dumneavoastră dacă o proteză Invisalign este potrivită pentru dumneavoastră.

Avantajele INVISALIGN

Răspunul la întrebarea de ce alegem INVISALIGN este destul de evident: pentru că este sigur, precis, eficient, confortabil și rapid.

Invisalign are avantajul de a fi o proteză perfect personalizată, proiectată și realizată cu cea mai nouă tehnologie digitală. Aparatul este realizat pe baza unei scanări digitale și nu a clasicei amprente cu silicon, rezultatul fiind un timp redus de finalizare, o precizie mărită și o personalizare perfectă a protezei.

Deplasarea dintelui este atent calculată și proiectată, tot cu ajutorul tehnologiei digitale înalt performante, iar pe baza ei se alcătuiește un program de tratament. Pe baza acestui program se realizează un set de mai multe gutiere, numite și aliniatori.

Aliniatorii acționează programat pe fiecare dinte în parte și se schimbă la fiecare două săptămâni pentru o acțiune treptată bine calculată.

Poziția finală a dintelui este cea proiectată cu ajutorul tehnologiei digitale, rezultatul fiind o aliniere perfectă a dinților. Dinții perfect aliniați asigură sănătatea ansamblului dentar și un efect estetic deosebit de plăcut, însă rezultatul obținut la finalul procedurii este strâns legat de consecvența pacientului.