V-ați întrebat de ce insistă medicii să efectuăm un tratament de curățare profesională a dinților la fiecare șase luni de zile? 

Servicii și tratamente stomatologice la Smile Care

Pentru că fermentarea zaharurilor rămase în cavitatea bucală în urma unei igiene dentare deficitare și înmulțirea bacteriilor duc la formarea plăcii bacteriene și a tartrului. Iar tartrul este principala cauză a pierderilor dinților, așa că orice medic stomatolog vă va explica că este obligatorie curățarea dinților. Altfel, riscați formarea cariilor. 

Medicul stomatolog vă poate sprijini în ceea ce înseamnă igienizarea cavității bucale printr-un tratament specific de curățare profesională a dinților.

Există cel puțin cinci beneficii ale tratamentului de curățare profesională a dinților. Ar trebui să vă sunați medicul stomatolog chiar acum, mai ales dacă au trecut șase luni de zile de la ultima dumneavoastră vizită la cabinet.

Prevenirea pierderii dinților

Cel mai important beneficiu al tratamentului de curățare profesională rămâne prevenirea pierderii dinților. Curățarea plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și a gingiilor înseamnă îndepărtarea riscului de apariție a paradontozei. Adică prelungirea duratei de viață a danturii. 

În cazul în care există semne de inflamație a gingiilor devine imperios tratamentul de curățare.

Prevenirea cariilor

Placa bacteriană necurățată de pe dinți la timp afectează smalțul dintelui ducând la apariția cariilor. Cariile se adâncesc, înaintează spre pulpa dintelui, cauzând infectarea acesteia și chiar pierderea dintelui. Evităm formarea cariilor printr-o igienă bucală corespunzătoare: periajul dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură antibacteriene.

Când igiena personală nu este suficientă, este necesar să apelăm la un medic stomatolog pentru o curățare de profunzime. Îndepărtarea plăcii bacteriene prin tratamentul de curățare profesională a dințiilor este garanția că mediul propice formării cariilor nu mai există și riscul formării acestora scade.

Îndepărtarea petelor dentare

Unele băuturi cum sunt ceaiul, cafeaua, vinul, tutunul și unele mâncăruri rămân impregnate în smalțul dintelui, pătându-l. O curățare serioasă și îndepărtarea petelor și a tartrului va readuce dintele la culoarea sa naturală, mai strălucitoare și mai albă. 

Îmbunătățirea sănătății

S-a dovedit că igiena dentară poate afecta starea sănătății întregului organism. Mai exact, bacteriile din cavitatea bucală pot pătrunde în organism unde sunt răspunzătoare de unele boli. Diabetul, infertilitatea, afecțiuni ale inimii și atacul cerebral și chiar cancerul sunt favorizate de igienă deficitară.

Păstrând o igienă dentară desăvârșită, putem proteja sănătatea întregului organism. Curățarea profesională a dinților igienizează cavitatea bucală, îndepărtează  bacteriile și elimină riscul proliferării acestora în organism.

Îndepărtarea mirosului urât al gurii (halitozei)

Îndepărtarea mirosului urât al gurii este un alt beneficiu al tratamentului de curățare a dinților. Persoanele care doresc să scape de grija neplăcerilor cauzate în activitatea zilnică de mirosul urât al gurii vor fi mulțumite de efectul unei curățări profesionale a dinților.

→ Citește de la Colgate Sănătatea orală a copiilor