Dacă tuturor ne este clar motivul pentru care aspectul danturii unui actor este atat de important, ne întrebăm dacă putem spune același lucru și despre alte categori de persoane, de exemplu despre cei care practică…box. 

Celebritatea noastră de astăzi este Mike Tyson și acesta pare a demonstra că da, și pentru un boxer este important să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă.

Dacă ne întrebați pe noi, zâmbetul lui Mike Tyson era unul din cele mai ucigașe posibile, chiar și pentru un boxer. Chiar dacă înțelegem că meseria de boxer poate implica fel de fel de accidente la nivelul danturii, nu putem nega că dinții aceia lipsă erau o mare problemă. Ca să fim sinceri până la capăt, rămâne un mister motivul pentru care boxerul a decis să își înlocuiască dinții lipsă cu dinți din aur.

Tot ce putem spune este că pentru o imagine bună, Tyson merita mai mult decât cele două coroane dentare strălucitoare, care nu fac decât să îi strice zâmbetul. În pozele sale mai vechi, mai că nu știm ce era mai înfricoșător, pumnul sau zâmbetul său.

Noua dantură de boxer…

Salvarea imaginii lui Mike Tyson a venit de la unul din prietenii lui. OK, unul cu blană și coadă, dar tot prieten se cheamă. Este vorba de unul din cei trei tigrii bengalezi pe care îl creștea Tyson. Acesta a încercat să îl „sărute” și l-a lovit cu capul în gură lăsându-l fără extravaganții săi dinți de aur.

De data aceasta Tyson nu a avut altă soluție și a apelat la medicul dentist pentru a-i repara întreaga dantură. Pozele de „după” procedurile de cosmetică dentară ne arată un cu totul alt Mike Tyson, am spune unul chiar plin de farmec și cu un zâmbet frumos. De data aceasta, diferența o face o dantură întreagă și mai puțin aurie. Dinții lipsă sunt acum înlocuiți cu un set de coroane albe, proporționate și corect aliniate.

→ Dr. Don Demas medicul stomatolog al lui Mike Tyson

Coroane de aur

Coroanele de aur și-au pierdut din popularitate tocmai din cauza aspectului inestetic. Ele rămân însă o recomandare valabilă pentru persoanele cu mușcături puternice sau care își scrâșnesc și își încleștează dinții, în cazurile de bruxism.

O coroană de aur ar putea oferi unui dinte afectat o protecție mai bună, pentru că are o durabilitate crescută și necesită mai puțină pregătire decât coroanele de porțelan. În plus, aurul afectează mai puțin dintele opus, fiind mai puțin abraziv. Pentru a preveni uzura dințiilor, coroana de aur este o variantă potrivită.

Coroane de ceramică

Coroanele dentare realizate integral din ceramică sunt mai estetice decât coroanele de aur, având o culoare mult mai apropiată de culoarea naturală a dintelui. De fapt, acestea sunt cele mai estetice coroane. Culoarea și transparența ceramicii de înaltă calitate, fac o astfel de coroană aproape imposibil de deosebit de un dinte natural. 

Un alt avantaj al ceramicii este acela că, având o biocompatibilitate ridicată nu provoacă reacții de respingere. Ceramica nu are efecte neplăcute de genul înnegririi gingiei la baza dintelui sau alergiilor, ceea ce face coroana de ceramică ușor de tolerat de organism.

Personalizarea lucrării dentare

Ceea ce ne place deosebit de mult la noul zâmbet a lui Mike Tyson este acea diastemă micuță care îl face unic și îi dă un farmec aparte. Lui Mike Tyson i se potrivește de minune diastema, zâmbetul său căpătând astfel o notă personală și ușor recognoscibilă.

Stomatologul care s-a ocupat de dantura lui Tyson merită o bilă albă pentru intuiția de a păstra dimensiunile naturale ale dinților și a lăsa diastema aceea caracterstică să atragă atenția asupra zâmbetului lui Tyson.