Cu toții am auzit că dungile colorate de pe ambalajul pastei de dinți ar face referire la cât de natural este produsul. Și că exista chiar și o scară unde culoarea verde reprezenta un produs 100% natural, iar negrul era atribuit unei paste de dinți sintetice. Deși informația este total falsă, mulți oameni au considerat-o ca fiind validă. Așa se face că și-au cumpărat paste de dinți în funcție de culoarea indicată pe ambalaj.

Servicii de estetică dentară la clinica Smile Care

Dacă te-ai lăsat păcălit de aceste informații de pe Internet, nu te simți vinovat, nu ești singurul. Această speculație a circulat în întreaga lume și a reușit să atragă de partea ei numeroase persoane. Așadar, conform acestei ipoteze, culoarea verde indica o pastă de dinți 100% naturală, cea albastră reprezenta 80%, roșie – 50%, iar cea neagră era total nerecomandată, ea fiind „toxică”.

Ce reprezintă de fapt culorile?

Ei bine, fără nicio legătură cu teoria menționată anterior, aceste simboluri sunt repere optice folosite în procesul de fabricație. Mașinile din fluxul de producție „știu” astfel unde trebuie tăiat și sigilat tubul pastei de dinți. Acest sistem este folosit la mai multe genuri de produse, din industria cosmetică, vopsele, etc.

Această teorie a pornit de la o simplă postare pe Facebook și a ajuns atât de virală, încât oamenii au luat-o de bună. Au cumpărat paste de dinți cât mai naturale, respectiv cele indicate de culoarea verde. Acest mit nu a fost demontat imediat, însă articolele cu adevărata explicație nu au încetat să apară atunci când problema a căpătat contur. Totuși, chiar și în ziua de astăzi există persoane care încă își achiziționează pasta de dinți în funcție de culoarea pătrățelului de pe spatele ambalajului.

Compoziția pastei de dinți

Scenariul în care culoarea de pe ambalajul produsului indica gradul de naturalețe al pastei de dinți părea a fi o informare mai simplă. Totuși, compoziția reală a pastei se află în alt mod. Pe ambalajul fiecărei paste de dinți există o listă cu fiecare component pe care-l conține. În caz contrar, vei găsi informații despre acest subiect pe site-urile oficiale ale producătorilor. Astfel, vei afla toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege pasta de dinți potrivită.

Este foarte important să îți cunoști dantura și să știi ce pastă de dinți ți se potrivește. Pentru a afla acest lucru, trebuie să ceri sfatul medicului tău stomatolog. El îți va recomanda o pastă de dinți care să te și ajute în procesul de menținere a sănătății danturii, nu doar să o curețe.

De asemenea, ai grijă la informațiile false care circulă pe Internet. Așa cum o simplă postare de pe Facebook a reușit să determine un număr mare de oameni să cumpere un anumit tip de pastă de dinți, sunt șanse să se întâmple lucruri mai grave de atât. Când vine vorba despre dantura ta, singura sursă de încredere este medicul stomatolog.

Colgate, unul dintre cei mai importanți producători de pstă de dinți