O vedetă nu trebuie să aibă imperfecțiuni, altfel nu are ce căuta în showbiz. Este axioma cântăreților, a actorilor, a politicienilor sau a oamenilor de afaceri și de fapt a tuturor celor care vor sau trebuie să apară în public. Deviza aceasta este o mină de aur pentru cabinetele de stomatologie din întreaga lume, cu precădere din SUA. De fapt, în America, asemeni celor care aleg să fie avocați, medicii stomatologi sunt considerați potențiali oameni înstăriți.

Însă cheia succesului nu este obligatoriu să ai o meserie și o diplomă de dentist. Ai nevoie și de talent, noroc și, de ce nu, de un model asupra căruia să-ți lași amprenta. Pentru clinica de stomatologie din Nashville unde a fost Miley Cyrus ar fi putut fi o șansă. Asta dacă respectivii dentiști nu aveau deja destulă glorie. În general, în stomatologie e mai greu să te lansezi pe spatele unei viitoare vedete. Asta pentru că, în showbiz, cei care vor să ajungă departe apelează direct la stomatologi consacrați.

aparat dentar
aparate dentare, primul pas spre un zâmbet perfect

Revenind la Miley Cyrus, fanii acesteia au comparat poze care surprind dantura sa la vârste diferite și au observat o diferență majoră. Dacă în pozele mai vechi, fetița actriță / cântăreață afișa o dantură mai puțin perfectă, cu incisivii și caninii nealiniați, cu dinți mici și gingii mult prea vizibile, în pozele mai noi, dantura lui Miley este radical schimbată și se prezintă mult mai bine.

Ortodonție și fațetare, tratamentele care i-au schimbat dantura

Multă lume a vrut să știe ce și-a făcut Miley pentru această îmbunătățire radicală. Evident, toți bănuiau că era vorba de ortodonție, deci de aparate dentare în primul rând.

Primul lucru care se poate observa este o realiniere a dinților, realiniere care este sigur rezultatul unui tratament ortodontic combinat cu extracția măselelor de minte care înghesuiau dantura. La momentul respectiv, pozele postate de Miley cu cei cinci dinți proaspăt scoși și un selfie cu ea suferind imediat după extracție au stârnit comentarii contradictorii.

fatete dentare
efectul fatetelor dentare

O radiografie panoramică ajunsă pe mâinile cârcotașilor mai dezvăluie faptul că Miley a suferit o obturație de canal și poartă fațete – porcelain Veneer. Mai mult, unii au încercat să ghicească marca fațetelor pe care le poartă, astfel încât unii pariază că e vorba de fațetele Lumineers. O simplă radiografie nu poate însă releva brandul fațetelor, așa încât nu putem decât să încercăm să ghicim în continuare.

Înainte și după

În pozele mai vechi în care este vizibilă dantura lui Miley, se mai poate remarca o reproporționare a gingiilor, astfel încât putem suspecta că Miley a avut parte de o gingivoplastie. Procedura are ca rezultat o redimensionare a gingiilor, iar schimbarea de proporții dintre acestea și dinți a schimbat cu totul aspectul zâmbetului lui Miley Cyrus.

zambet perfect
Miley Cirus, înainte si după

Oricine vede poză cu Miley înainte și după efectuarea procedurilor, înțelege că pentru o dantură perfectă uneori este necesar un tratament stomatologic care poate fi complex și de durată. În spatele unui zâmbet perfect se pot ascunde multe vizite la medicul stomatolog și multe proceduri specifice: extracții dureroase, îndreptarea dinților cu aparat ortodontic adecvat, fațete, tratament de albire, implanturi sau coroane.

Rezultatul eforturilor medicilor stomatologi este însă remarcabil, zâmbetul de astăzi a lui Miley face parte din farmecul ei și este unul din motivele pentru care ne place și o admirăm.