Stomatologia modernă este atinsă de un asalt al procedeelor tradiționale de albire a dinților. Acestea nu rezolvă însă adevărata patologie a afecțiunilor dentare. Pentru populația săracă a planetei însă, vechile practici sunt un paleativ obligatoriu. Igiena dentară costă bani, ca dealtfel orice altă educație a trupului sau a spiritului. Altfel spus, întotdeauna va trebui să plătim un preț pentru educația noastră, oricum ar fi aceasta…
Topul celor mai bune paste de dinți pentru albire
Cu siguranță că nu vă gândiți la ce medici stomatologi se duc negrii aceia vânjoși, care duduie de forță și virilitate și pe deasupra au niște dinți albi de te dau pe spate! Căci aceștia, negri într-o țară africană subdezvoltată, care trăiesc în triburi și pe care noi îi vedem la televizor, ei bine, în mod sigur nici măcar nu-și pun problema ca să meargă la dentist! Așadar, dvs vă gândiți cel mai probabil că o fi ceva în gena acestor oameni să fie lați în umeri și cu dinții albi, atât de albi încât sunteți tentați de a capitula în fața oricărei tentative de a vă albi dinții.
Servicii profesionale de albire a dinților la clinica stomatologică Smile Care
Așa este, pentru populația din țările subdezvoltate ale Africii, a merge la dentist este o noțiune abstractă. Și totuși, igiena orală a acestor oameni are loc, are chiar rădăcini stomatologice (dacă putem spune așa) în cele mai vechi timpuri. De exemplu, ei au dinții albi (și) pentru că folosesc un truc cu origini în anticul Babilon.
Vechii babilonieni își mențineau igiena dentară un băț de mestecat. Practica o vom întâlni de-a lungul timpului la toate civilizațiile. Din punctul de vedere al medicilor stomatologi, al unora dintre ei, igiena orală cu bețe de mestecat este un fenomen depășit. Totuși, demodat sau nu, bețele de mestecat persistă, ba mai mult, tind să devină adevărate alternative bio la actualele periuțe și paste de dinți.
Dinții negri nu trebuie neglijați. Deși nu afectează sănătatea, ei oferă un aspect neplăcut și pot provoca probleme de încredere în propria persoană. Așadar, metoda de albire pe care o alegeți trebuie să fie sigură și eficientă.
Secretul negru al dinților albi
Primele bețe de mestecat folosite la albirea dinților, precursoarele tratamentelor stomatologice de astăzi, au fost atestate așadar în anticul Babilon în urmă cu 3500 de ani. Ce însemna asta, cum se folosea un băț de mestecat?
Un capăt al bățului se mesteca între dinți până se descompunea în fibre separate, asemănătoare unei pensule. Cu capătul nou format se freca dintele pentru a-l lustrui. Celălalt capăt se ascuțea cu cuțitul, având o consistență dură. Vârful era împins între dinți, pe post de scobitoare, pentru a elimina resturile de mâncare. Acestea erau înlăturate ulterior cu capătul moale.
Acesta este secretul negrilor cu dinți albi care ne fac să plesnim de invidie. Cum am spus, mare parte din populația săracă a Africii, dar și a Asiei, mestecă și astăzi bețe special destinate albirii dinților.
Lumea trece printr-o perioadă de întoarcere la curățenia ecologică. Stomatologia nu face nici ea excepție, o bună parte dintre dentiști recomandând să se folosească procedeele de albire a dinților preluate din antichitate. Asistăm deci, la fel ca în „moda bio”, la o răspândire a procedeelor stomatologice care se bazează pe tradiție.
Dinți albi într-un mod accesibil
Acesta este secretul persoanelor de culoare cu dinți albi, care ne fac să fim invidioși. Cum am spus, mare parte din populația săracă a Africii, dar și a Asiei, mestecă și astăzi bețe special destinate albirii dinților. În acest fel, oamenii care nu își permit albiri profesionale reușesc să evite dinții negri. Eficiența acestei metode este confirmată, iar albirea dinților este dovedită chiar de dantura acestor oameni. Dinții negri nu fac parte din viața oamenilor de culoare, tocmai datorită acestor bețe.
Lumea trece printr-o perioadă de întoarcere la curățenia ecologică. Stomatologia nu face nici ea excepție. O bună parte dintre dentiști recomandă să se folosească procedeele de albire a dinților preluate din antichitate. Asistăm deci, la fel ca în „moda BIO”, la o răspândire a procedeelor stomatologice care se bazează pe tradiție.
Chew sticks, modă, necesitate și bio
Bățul periuță de dinți este folosit și de populația islamică. Mai mult, aceștia folosesc bețele de mestecat și ca un fel de respingere a civilizației occidentale. Înclocuirea cabinetelor de stomatologie are loc însă, se pare, doar în această privință, căci oricâtă tradiție ar avea cineva în el, atunci când îl dor dinții tot la un dentist convențional se duce.
În mod generic, miswak-ul este denumirea dată de populația islamică albirii dinților cu bețe de mestecat. Cele mai folosite sunt arbuștii de arak (Salvadora persica). Se spune că Mahomed își curăța dinții mestecând bețe din arak.
Scurtă istorie a stomatologiei
Cum tratăm dinții negri la copii?
Copiii sunt, de asemenea, expuși dinților negri. Dinții negri la rădăcină sunt des întâlniți la copii. Nu trebuie să vă îngrijorați. Asigurați-vi doar că vizitați periodic medicul stomatolog și că oferiți igiena adecvată copilului. Dinții negri la copii se pot trata cu ajutorul unor practici sănătoase și cu intervenția medicului. De asemenea, alimentația joacă un rol esențial.
Dinții albii și dinții negri
Nimeni nu vrea să se confrunte cu dinți negri, însă acest lucru se poate întâmpla. Trebuie să fiți responsabili și să nu uitați niciodată de regulile de bază ale unei danturi sănătoase:
– Controlul dentar periodic;
– Igiena corespunzătoare: pasta și periuța de dinți potrivite, apa de gură și ața dentară;
– Alimentația corectă;
– Evitarea viciilor.
Cum să ai dinți albi?
Dinții se pot înnegri din numeroase cauze. Fie că este vorba despre fumat sau consumul de cafea, dinții pot deveni negri, afectând aspectul estetic. Dinții negri la bază sau dinții negri pe toată suprafața lor pot fi cauzați și de depunerile de tartru. Pentru a îmbunătăți culoarea dinților, puteți apela la un detartraj profesional și, ulterior, la albirea danturii.
O categorie expusă dinților negri este reprezentată de copii. Dinții negri la copii se produc, în general, din cauza demineralizării acestora. Este important de menționat faptul că dinții negri ai copiilor nu reprezintă carii dentare. Este vorba despre niște pete care, adesea, apar la baza dinților. Acest tip de dinți negri apar în jurul vârstei de doi ani și sunt prezenți în viața copilului până la căderea lor. Ulterior, dinții permanenți nu vor mai întâmpina această problemă.
Vă așteptăm la noi pentru a căpăta dinți mai albi!
La clinica noastră veți avea arte de cele mai bune servicii. Mai întâi, medicii stomatologi vor analiza stadiul actual al danturii. Apoi, vom stabili împreună cu pacientul opțiunile pe care le are. După această discuție, vom crea un tratament personalizat. Astfel, acesta se va bucura de dinți mai albi pentru o perioadă lungă de timp.