În India sunt cei mai mulți și cei mai mari dinți, dacă este să ne luăm după Guinness World Records (GB). Cu siguranță însă că omul cu cei mai mulți dinți din lume nu a fost Freddie Mercury despre care am scris într-o postare anterioară. Cântărețul de la Queen a fost doar un reprezentant al zoroastrismului la care s-a întâmplat ceva minunat: talentul s-a întâlnit cu erorile biologice.

Un alt om cu foarte mulți dinți, cei mai mulți din lume conform GB, este Vijay Kumar. Din cauză că are 37 de dinți este o celebritate. (Un adult are în mod obișnuit 32, Freddie Mercury avea 36!) Ce poate face însă un om cu atâția dinți!? O întrebare la care, cel puțin în privința lui Vijay Kumar, ne-ar fi fost greu să dăm un răspuns cu numai câțiva ani în urmă.

Vijay rechinul

În 2016, pe când avea 27 de ani, Vijay era înscris în Cartea Recordurilor pentru că are 37 de dinți. Un fapt senzațional desigur, îți aduce celebritate dar cam atât. Ori, peste tot în lume se trăiește cu bani, din faptul că ești popular, că ești trecut în GB nu prea ai cum să te întreții și să-ți ajuți familia.

La fel s-a întâmplat și cu Vijay. A dat o vreme ceva interviuri, și-a făcut poze la dinți, dar cam atât! Oamenii s-au plictisit rapid de acest dințos, care pe Youtube a fost denumit un fel de rechin uman.

Vijay Kumar s-a stins rapid, a ieșit din centrul atenției. Neavând niciun talent, nicio profesie care să-ți atragă atenția, s-a întors rapid printre cei anonimi. A nu se confunda cu Vijay Kumar, care este un dentist conștiincios și lucrează într-o clinică de stomatologie din Banjara Hills (Hyderabad). Mai mult, să nu-l confundăm pe dințosul nostru nici cu Vijay Kumar inginerul de robotică renumit al Indiei, dar nici cu Vijay Kumar actorul și politicianul. Personajul nostru este doar o clipă a istoriei, care n-a beneficiat de nimic de la viață. A dispărut printre cei mulți la fel de repede cum a scos capul pentru câteva momente.

Cel mai lung dinte

Tot în India a fost extras și cel mai mare dinte de om din lume. Conform GB, evident. Acesta a aparținut lui Urvin Patel, student, și a fost extras în 2017. Foarte interesant este că cel puțin în acest caz, de premiul și reclama recordului a profitat (și încă profită) dentistul care a extras dintele, respectiv Jasmin Patel. (Coincidență de nume, logică la o țară cu o populație atât de numeroasă.)

cel mai lung dinte
Cabinetul stomatologic unde s-a realizat extracția. Pacientul este încă sub anestezie…

Extracția propriu-zisă a durat jumătate de oră și a fost nevoie de anestezie. Caninul avea o lungime de aproape 4 cm și i-a creat mari neplăceri lui Urvin. Băiatul a povestit că i-era groază să deschidă gură pentru a nu fi luat peste picior de cei care-i vedeau dintele. Din această cauză nici nu putea să zâmbească.

Urvin Patel, fiind student, plecat de acasă, nici măcar nu a îndrăznit să spună părinților săi că și-a făcut extracția. A povestit doar când a fost sigur că totul este în regulă și va putea ieși pe stradă fără jenă.

record mondial dentist Jasmin Urvel

În tot acest timp, dentistul Jasmin Urvel profita din plin din faptul că a avut norocul să dea de un astfel de pacient. A știut să-și facă reclamă prin toate ziarele…