Să ai dinți mai mulți decât alți oameni este sau nu un avantaj? Dacă da, ai putea folosi asta ca să fii mai bun decât competitorii tăi? Să ai mai mult succes? Sau dimpotrivă, mai mulți dinți, adică o dantură mai bogată, înseamnă neapărat și mai multe probleme. Arăți ca naiba. Apoi, în loc să te doară unul te dor mai mulți. Nu poți să mânânci, nu poți să cânți, nu poți să vorbești. Sau exact invers, vei face toate acestea mult mai bine decât ceilalți. Chiar dacă șmecherii ți-ar spune crocodil. Și, poate, toate acestea, umilințele de care ai parte vor aduce o compensare în viața ta, astfel încât faptul că ești dințos ți se va părea o binecuvântare.

În cele ce urmează vom relata una dintre acele minunate întâmplări care (spun astrele) se întâmplă o dată la câteva sute de ani.

O astfel de istorie, a unui om care s-a născut cu mai mulți dinți a avut loc în istoria muzicii contemporane. În centrul acesteia a stat Freddie Mercury, unul dintre cei mai mari artiști ai lumii. Freddie și formația sa, Queen, sunt considerați elemente de referințe ale muzicii rock. El, Freddie Mercury, s-a născut cu patru incisivi în plus.

Excepția unei danturi execrabile

Freddie Mercury în copilărie se numea Farrokh Bulsara, era fiul unei familii persane care trăia în vechiul Zanzibar. Malformația pe care o avea din naștere l-a făcut să fie un copil și apoi un adolescent mai retras. Un timid pasionat de muzică. Pentru cei patru incisivi pe care-i avea în plus, se spune, stelele i-au dat, în schimb, nemurire.

dinti freddie
Dinții lui Freddie Mercury

Legenda spune că atunci când s-a prezentat în fața lui Brian May și Roger Taylor pentru a deveni solistul formației Smile, aceștia i-au spus nu. Cu siguranță nu cu acești dinți! Farrokh s-a ținut tare și a susținut că poate cânta mai multe octave. Adică mai mulți dinți înseamnă o voce mai amplă.

(Formația Smile, numele anterior al celor de la Queen, era în pragul destrămării după ce le-a plecat solistul. Vezi istoria rock, trupa Queen.)

După ce l-au ascultat, Farrokh a obținut postul de solist la formația Smile, cea care tocmai rămăsese fără un membru. Imediat a intrat în trupă și John Deacon. Însă, cum trebuiau făcute niște schimbări de esență, Farrokh Bulsara și-a schimbat numele în Freddie Mercury. Iar formația Smile (Zâmbet) nu se mai putea numi așa. Cum să-ți spui „Zâmbet” când solistul vocal îți arată o colecție de dinți!? Și totuși, dințosul avea o voce care a devenit eternă!

Originalitate sau necesitate anatomică

Freddie Mercury nu și-a corectat niciodată dantura. Avea o atât de mare frică de dentist? Conform celor de la Swansea Dental s-ar putea să fie așa. Însă, aflăm din Ultimate Classic Rock că a existat un show TV la care Queen a renunțat din cauză că Freddie avea programare la dentist. În cei 15 ani de solist al trupei era prima oară când se întâmpla asta. Deci, totuși, solistul de la Queen și-a reconsiderat oarecum atitudinea.

De ce nu a existat o reconstrucție totală a danturii lui Freddie Mercury? Înclinăm să credem că muzicianul era convins de calitățile extravocale date de dantura lui neobișnuită. Lucru ce este discutabil însă. Pe scurt, nu există dovezi că dinții în plus ar afecta vocea. Glasul, sunetul, timbrul vocii sunt date de coardele vocale, de anatomia gâtului, a bolții palatine… Dinții nu par a avea un rol semnificativ, conform medicilor stomatologi. Vezi Aparatele dentare afectează cântatul? și Professional singer/teacher publicat în răspunsurile Yahoo.

Morala istoriei dinților lui Freddie Mercury

Dacă ți-e teamă de dentist există metode de a îndepărta frica. Vezi Frica de dentist. Odontofobia. Povestea solistului de la Queen indică mai degrabă o notă de originalitate și de extravaganță. Însă Freddie Mercury își putea permite să fie dințos. Avea talent și succes, avea bani, vindea muzică.

Dvs vă permiteți să aveți dinții urâți? Să aveți o dantură care vă sperie interlocutorii? Sau imaginea dvs este la fel de importantă pentru toți!? În acest caz nu vă puteți permite să fiți original și înspăimântător ci cu dantura perfectă, sau mă rog, cu un zâmbet cât mai estetic.

Și la urma urmei, cum spuneam mai sus, cântăreți ca Freddie Mercury se nasc o dată la sute de ani. Ceea ce, probabil, nu e cazul dvs.!