Nu suntem niciodată prea bătrâni pentru a ne îmbunătăți zâmbetul. Toți am observat pe dinții noștri urmele trecerii timpului, mici pete de culoare și mici imperfecțiuni cum ar fi dinți tociți, fisurați sau ciobiți. Nu suntem însă obligați să acceptăm situația, cosmetica dentară poate reda dinților acele calități care fac farmecul zâmbetului sănătos, restabilind culoarea, forma și aliniamentul acestora.
Am putea urma în schimb exemplul celebrităților de la Hollywood. O dantură îngrijită a devenit o chestiune obligatorie și acest lucru nu este nici o noutate si nici nu este de mirare. Atunci când imaginea ta contează, zâmbetul este primul pe care vrei să îl pui în evidență, iar cu ajutorul cosmeticii dentare poți șterge cu ușurință amprenta câtorva ani buni de pe fața ta fără bisturiu.
Cosmetica dentară s-a dovedit a fi cel mai subtil și mai deștept mod de a-ți împrospăta imaginea. Cine dorește să aibă un aspect mai tânăr și mai proaspăt, trebuie să scape de dinții pătați, tociți sau chiar sparți, iar pentru asta este necesară o vizită în cabientul medicului stomatolog. De aceea, între cele mai solicitate proceduri în cabinetele de stomatologie sunt tratamentele de albire și fațetările, acestea fiind totodată și cele de mai efect proceduri de cosmetică dentară.
Zâmbetul de 30.000$
George Clooney are astăzi un zâmbet perfect, iar singurul care îi trădează vârsta este părul grizonat care îi aduce un plus de distincție. Un corp bine întreținut, trăsături plăcute de la mama natură și dantura perfectă care strălucește de sănătate l-au menținut pe George Clooney între cele mai iubite vedete ale Hollywoodului.
Vom divulga însă faptul că undeva după împlinirea vârstei de 40 de ani, George a adus o îmbunătățire serioasă zâmbetului său cu ajutorul unui dentist foarte popular la Hollywood pe nume Dr. Michael Apa. Este exact același dentist care a aranjat dinții Umei Thurman și ai surorilor Mary Kate și Ashley Olsen și a vorbit în interviurile oferite de procedurile dentare pe care le-a suferit actorul său preferat Tom Cruise.
tratamentul bruxismului
Clooney avea obiceiul de a scrâșni dinții când era în situații stresante, tocindu-i. De aceea, dinții lui erau inegali, cei din spate fiind mai înalți și întreaga linie a danturii era afectată. (Vezi postarea noastră despre bruxism, ce este și cum se poate trata…) O intervenție stomatologică era necesară și nu doar cosmetic, ci și funcțional. Zâmbetul și modul în care actorul vorbea ar fi avut de suferit dacă acesta nu ar fi luat hotărârea să apeleze la ajutorul unui stomatolog.
Între procedurile de care a beneficiat actorul se numără aplicarea unor coroane și fațete de porțelan, ceea ce a dat danturii o linie egală și o culoare mai albă. Coroanele și fațetele din porțelan imită perfect culoarea naturală și forma ideală a dinților. Acestea erau cea mai potrivită alegere atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.
De asemenea, din pozele publicate în revistele mondene se observă faptul că în zâmbetul actorului dinții sunt mai lungi și gingia este mai puțin vizibilă. Probabil o procedură de remodelare a gingiilor cu ajutorul laserului a dus la acest efect, tocmai pentru ca noi astăzi să admirăm un zâmbet ireproșabil.
Actorul și-a transformat discret imaginea, întinerind-o cu ajutorul unui întreg set de coroane și fațete din porțelan, o procedură care l-a costat după unele estimări nu mai puțin de 30.000 $. Noi credem că a meritat, trucul a funcționat și l-au folosit în timp și alții.
Estetica zâmbetului astăzi în clinicile stomatologice
Un astfel de efect de întinerire prin intermediul cosmeticii dentare este astăzi posibil pentru oricine se hotărește să apeleze la medicul stomatolog, iar costurile nu sunt peste tot ca la Hollywood. Clinicile și cabinetele stomatologice oferă astăzi pacienților posibilitatea de a înlocui dinții lipsă prin implanturi, de a masca defecte dinților utilizând fațetele și posibilitatea de a albi dantura cu tratamente specifice.
O discuție cu medicul stomatolog va ajuta pe oricine dorește să beneficieze de farmecul discret al unei danturi impecabile, să facă alegerile potrivite pentru fiecare procedură în parte.
Alte articole interesante:
→ Cosmetica dentară: moft sau necesitate?