Unul din 2.000 de nou-născuți se poate naște cu dinți. La fel cum mulți dintre copii se nasc deja cu păr, unii dintre aceștia pot avea dinți natali. Într-adevăr, prezența dinților încă de la nașterea copilului este o anomalie, în anumite cazuri fiind determinată de un sindrom. De asemenea, o altă cauză a dinților prematuri este factorul ereditar, aici nefiind vorba despre o maladie. 

Problematica dinților natali

Bebelușii se pot naște cu un singur dinte fetal sau cu mai mulți. În mod normal, dinții de lapte încep să erupă începând cu vârsta de patru luni până la un an. Dinții cu care se nasc unii copii sunt extrem de slăbiți, dat fiind faptul că aceștia nu au rădăcini dezvoltate. 

Este recomadat ca dinții apăruți prematur să fie eliminați, deoarece aceștia pot crea dificultăți la alăptare. De asemenea, pot produce nou-născutului un disconfort la nivelul limbii provocând ulcerarea acesteia. Totodată, există riscul ca acești dinți să cadă de la sine, având în vedere instabilitatea lor, iar bebelușul să îi înghită.

Extracție dentară la vârsta de 12 zile

În Anglia, o fetiță de numai 12 zile a fost programată la medicul dentist pentru extragerea unui dinte cu care se născuse. Motivul pentru care s-a decis îndepărtarea acestuia este acela că dintele era instabil, reprezentând un pericol pentru viața micuței. 

Fetița a dat dovadă de curaj, aceasta comportându-se ca un adevărat adult pe tot parcursul extracției. Luând în considerare vârsta extrem de fragedă a pacientei, medicii nu au putut să îi administreze un anestezic injectabil, așa încât au utilizat o cremă specială. Mama micuței nu a putut fi la fel de curajoasă ca acesta, așa că a izbucnit în plâns. Extracția s-a finalizat cu succes, medicul asigurându-i pe părinți că nu există niciun semn care să arate că dinții fetiței nu se vor dezvolta normal. 

Copil cu 7 dinți la naștere

La câteva zile de la naștere, dinții unui băiețel din India au fost descoperiți de către părinții acestuia. Îngrijorați, ei au decis să apeleze la un medic dentist pentru a rezolva problema, deoarece bebelușul avea probleme la hrănire. 

Așadar, la numai o lună, bebelușului i-au fost extrași patru dinți, fiind urmați de ceilalți trei în cadrul unei alte programări. Medicul a afirmat faptul că dinții băiețelului trebuiau înlăturați de urgență, deoarece structura acestora era fragilă și fărâmicioasă, unul dintre dinți rupându-se în timpul extracției. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în absența unui adult, micuțul ar fi putut înghiți bucata de dinte, finalul fiind periculos sau chiar fatal. 

Trebuie să țineți cont de faptul că, deși bebelușii care au dinți încă de la naștere reprezintă cazuri particulare, acest lucru se poate întâmpla, iar vizita la medicul dentist este imperios necesară.