Cine nu a auzit zvonurile despre celebritățile care au ajuns la dentist și s-au întors cu dantura transformată într-un adevărat accesoriu de frumusețe? Ei bine, pentru că există suficienți curioși să afle cum își rezolvă celebritățile problemele dentare într-un mod atât de estetic, o să povestim astăzi despre procedurile de care au beneficiat câteva din cele mai admirate zâmbete.

Despre implantul dentar; întrebări și răspunsuri

Justin Bieber, Jenyfer Lopez, Taylor Swift, Michael Buble, Hilary Duff și Janet Jackson sunt doar câțiva dintre artiștii celebri care și-au ciobit dinții, în microfon, pe scenă. Au vrut, nu au vrut, vedetele noastre au fost forțate de o astfel de conjunctură să viziteze de urgență cabinetul stomatologic. Partea bună a fost că, după intervenția medicului, mulțumite de o lucrare reușită, celebritățile s-au putut lăuda cu o dantură numai bună de fotografiat. 

Sportivii au parte de numeroase accidente în ring sau pe teren, care îi lasă cu dinții ciobiți sau fără dinți deloc. Mike Tyson, Jerry Rice și Tom Cruise (OK, cel din urmă, deși nu este sportiv de performanță, îl trecem aici pentru că și-a accidentat dintele într-un meci de hochei), sunt doar câteva exemple de celebrități care și-au ciobit sau pierdut dinții într-o activitate sportivă, după care au fost nevoiți să apeleze la medic pentru a-și reface dantura. Zâmbetele afișate de aceste iubite vedete sportive după procedurile de cosmetică dentară au stârnit însă multe invidii.

Un alt motiv pentru care vedetele au apelat la cosmetica dentară este pentru a-și crește încrederea în sine și a lupta cu depresia. Janet Jackson a povestit întrr-un interviu că era extrem de nemulțumită de aspectul danturii sale, că s-a luptat o bună perioadă cu depresia, iar faptul că a apelat la cosmetica dentară i-a redat zâmbetul.

Dar nu numai celebritățile au parte de astfel de probleme. De exemplu, dinții ciobiți sunt una dintre cele mai comune afecțiuni ale dinților din față. Din cauza poziției frontale, acești dinți sunt cei mai vulnerabili, dar și cei mai vizibili, astfel încât orice imperfecțiune a acestora este ușor de remarcat.  

Reparații „simple” de estetică dentară

Vestea bună este că există câteva moduri diferite în care dinții fisurați sau sparți pot fi reparați în cabinetul stomatologic.

Bondingul dentar

O procedură care constă în aplicarea unei rășini compozite ce se va întări prin polimerizare și care poate fi modelată, astfel încât să redea forma și culoarea naturală a dintelui. O singură vizită la cabinetul stomatologic va rezolva problema dumneavoastră pentru o bună perioadă de timp. O lucrare de acest tip întreținută corect, are o logevitate de 7-11 ani. 

Fațetele dentare

Este vorba despre mascarea dinților mai puțin perfecți. Fațetele sunt mici măști care acoperă doar partea vizibilă a dintelui, adică partea din față, arată absolut natural și maschează perfect dinții cu mici neregularități. Vedetele au considerat fațetele ca fiind soluția perfectă pentru a avea un zâmbet demn de covorul roșu, astfel încât acestea au devenit foarte populare.

Coroanele și implantul dentar

Dacă vătămarea dintelui este mai extinsă, o opțiune mai bună decât fațetele o constituie coroanele dentare. Acestea au avantajul de a acoperi întregul dinte, nu numai partea din față, astfel încât protejează mult mai bine. Standardul de aur în înlocuirea unui dinte îl reprezintă însă implantul dentar.

Albire dentară la Smile Care București