Implanturile dentare reprezintă o necesitate majoră pentru multe persoane. Din nefericire, vârsta persoanelor cărora le este necesară o astfel de intervenție a scăzut semnificativ. Malformațiile din naștere sau diferite incidente grăbesc procesul de aplicare al unui implant, îmbătrânirea și cedarea dinților nemaifiind singurele probleme cu care ne confruntăm. 

Află despre cum se face un implant într-o zi

Un fapt extrem de cunoscut este acela că implantologia a evoluat extrem de mult, astăzi existând diferite modalități și tipuri de implanturi care satisfac atât nevoile medicale ale pacientului, cât și bugetul acestuia. Implanturile dentare vin cu o garanție pe termen lung, aceasta oscilând în funcție de cabinet și de servicii. 

Ce este garanția unui implant?

În primul rând, este de menționat faptul că legea nu permite garantarea directă sau indirectă a unui act medical. Această lege se explica prin faptul că orice intervenție asupra corpului uman este complexă, iar fiecare organism poate reacționa diferit. Particularizând această idee la contextul dat, putem spune faptul că implantul poate suferi modificări odată cu evoluția cavității bucale, dar și a întreg organismului. 

Durata de viață a unui implant este influențată de o serie de factori precum: vârstă, igienă, vicii și alte contribuții ale organismului. În cazul serviciilor noastre, un implant dentar este însoțit de garanția pe șapte ani doar în cazul în care se vor respecta cu rigurozitate indicațiile ulterioare intervenției, cât și efectuarea controlului periodic și a igienizării dentare, de două ori pe an. 

Ce trebuie să faceți pentru a vă îngriji implantul dentar?

Evident, este vorba în despre buna igienă și îngrijirea cavității bucale. Periajul zilnic efectuat atât dimineața cât și seara nu este un clișeu, ci reprezintă cea mai sigură metodă de protejare a danturii pe termen lung. De asemenea, acestei practici îi este adăugată și controlul periodic, dar și igienizarea profesională a danturii. 

Există „garanție pe viață”?

Ei bine, conceptul de „garanție pe viață” este unul destul de ambiguu, deoarece, de cele mai multe ori, acesta se referă la viața produsului, nu la cea a clientului sau a pacientului. Garanția este oferită pentru implantul în sine și mai ales în cazul defectelor de fabricație. Din nefericire, există situații în cate puteți fi înșelați cu privire la implantul pe care urmează să îl achiziționați. Tocmai de aceea, este recomandat să îi cereți medicului numărul și seria implantului. 

Sweden & Martina; furnizorii unora dintre cele mai bune implanturi

Așadar, este foarte indicat să nu vă lăsați păcăliți și să nu aveți așteptări false în ceea ce privește garanția implantului. Este important să înțelegeți faptul că doar produsul în sine este prevăzut cu garanție, iar în cazul serviciilor noastre este necesar să urmați toate instrucțiunile pentru a beneficia de garanția pe șapte ani.