Implantul dentar realizat într-o singură zi reprezintă o metodă inovativă de a asigura cele mai eficiente servicii clienților noștri. În linii mari, denumirea reflectă scopul procedurii, dar și modul în care aceasta este realizată.
Implantul realizat într-o singură zi este destinat persoanelor care nu au posibilitatea să acorde timpul necesar unui implant normal. De cele mai multe ori, motivul pacienților este acela că sunt nevoiți să părăsească țara într-un timp foarte scurt. De aceea, tratamentul dinți ficși în 24 de ore este mai mult decât necesară pentru o gamă largă de pacienți.
Avantajele implantului
În vederea realizării unei descrieri amănunțite a procedurii, vom începe prin prezentarea beneficiilor implantului. În plan general, implantul are rolul de a soluționa o serie de probleme cu care vă confruntați până la momentul intervenției. Din punct de vedere estetic, absența unuia sau a mai multor dinți este deranjantă. Implantul reușește să învingă această problemă, eliminând complexele legate de aspectul danturii.
De asemenea, această metodă de înlocuire a dinților naturali oferă posibilitatea realizării unui dinte cu aspect real, construit individual, fiind o copie fidelă a structurilor dentare naturale. Tot din punct de vedere estetic, lipsa dinților determină aspectul căzut, îmbătrânit și lipsit de vlagă al feței. Prin intermediul implantului, golurile se vor umple, iar chipul va fi mai plin și mai aspectuos.
Dicția este o altă problemă pe care o puteți întâmpina în cazul absenței structurilor dentare. Aceasta poate fi produsă și de prezența protezelor dentare. După cum bine știm, orice corp străin aflat în organism, dar mai ales în cavitatea bucală, creează un anumit disconfort. Ei bine, atunci când este vorba despre implantul dentar, vă putem asigura că acesta se simte și se comportă asemenea dintelui natural. Bineînțeles, este necesară acomodarea din primele zile, dat fiind faptul că spațiul gol cu care v-ați obișnuit deja este înlocuit cu un implant. Această metodă de înlocuire oferă garanția unei dicții corecte, a unei comunicări lipsite de neclaritatea provocată de disconfortul creat de noii dinți.
Lipsa dinților sau sănătatea precară a acestora poate distorsiona și chiar altera gustul mâncării, dar și procesul de masticație, atunci când soluția medicală abordată implică prezența unui schelet metalic. Acest fenomen este îngrijorător, deoarece lipsa anumitor dinți provoacă suprasolicitarea celorlalte structuri dentare existente, fapt ce poate duce la afectarea acestora. De asemenea, implanturile protejează garantat dinții învecinați și pe cei opozabili, în timp ce punțile dentare determină devitalizarea dinților folosiți ca stâlpi. În ceea ce privește osul în care este integrat implantul, acesta este ferit de orice pericol, deoarece forțele masticatorii care se distribuie în os prin intermediul implantului îl determină pe acesta să se regenereze.
Implant într-o singură zi
Într-adevăr, procedura implantului este cunoscută în linii mari. Elementul de noutate constă în procedura ce vă asigură implantul într-o singură zi. Dupa cum bine știm, etapele unui implant clasic se desfășoară astfel: efectuarea intervenției propriu-zise în care implantul este introdus în os, urmând să se aplice șurubul de acoperire și cel de vindecare, dar și bontul protetic. Ulterior, este necesară aplicarea coroanei care poate fi confecționată din materiale la alegere, acestea diferențiindu-se prin preț și calitate. Toată această procedură poate dura până la 6 luni. De aceea, implantul în 24 de ore reprezintă o soluție care schimbă radical percepția colectivă referitoare la durata realizării unui implant dentar.
În plan particular, vom vorbi despre sistemul Fast&Fixed by Bredent, cunoscut și sub numele de „One Day Implant”. Această metodă revoluționară este destinată pacienților care nu mai au niciun dinte sau care au puțini dinți care pot fi extrași. O singură vizită este suficientă pentru ca la sfârșitul zilei să plecați acasă cu un zâmbet nou și, mai ales, cu o dantură perfect funcțională mâncatului și vorbitului.
După cum am menționat anterior, pacienții care pot beneficia de implantul într-o singură zi sunt cei edentați total sau cei care posedă doar dinți ce nu mai pot fi salvați prin intermediul niciunei metode stomatologice. De asemenea, pacienții care din diverse motive – lipsa timpului, teama de mai multe proceduri, nu doresc să apeleze la implanturile clasice – sunt ideali pentru această nouă tehnică.
În cazul celor care au purtat proteze dentare, oasele maxilare pot suferi numeroase modificări precum atrofierea osului maxilar sau pneumatizarea sinusilor ceea ce înseamnă mărirea sinusurilor și micșorarea volumului osului. Aceste afecțiuni determină crearea unor dificultăți în inserarea implantului clasic.
Metoda Fast&Fixed Bredent
Avantajul procedurii Fast&Fixed by Bredent este acela că osul natural al pacientului se valorifică la cel mai înalt nivel. Astfel, sunt evitate intervențiile suplimentare de adiție și augumentare osoasă, reducându-se nu doar costurile, ci și perioada de desfășurare a tratamentului alocată pentru obținerea danturii dorite. Acest lucru este posibil datorită faptului că implanturile realizate într-o singură zi au structură și design diferite. Mai exact, acest tip de implant este mai lung, iar cele laterale sunt inserate în unghi de 35 de grade, evitându-se astfel sinusurile, nervul alveolar sau canalul mandibular, stabilitatea fiind sporită.
Bineînțeles, există cazuri în care osul pacientului nu poate lucra independent oricât de mult am încerca să îl valorificăm. Acest lucru se întâmplă în cazul în care pacientul nu dispune de suficientă cantitate osoasă pentru a asigura inserarea corectă a implantului sau pentru a garanta stabilitatea acestuia pentru o perioadă îndelungată de timp. În astfel de cazuri este necesară o adiție osoasă. În cazul în care inconvenientul este reprezentat de sinusuri, atunci se va apela la procedura sinus lift.
Din 2023 si in Drobeta-Turnu Severin
Ai nevoie de un implant dentar in Drobeta-Turnu Severin ? Ne gasesti in strada Traian 78A si la numarul de telefon 0747 151 516 iar in Bucuresti, pe Bulevardul Lacul Tei 29, Sector 2.
Adiția de os maxilar sau mandibular
Adiția de os este o procedură chirurgicală des abordată înaintea realizării unui implant. Există numeroase situații în care lipsa unei părti din osul maxilar sau mandibular poate reprezenta o piedică în realizarea implantelor, chiar și în cazul celor de tip „One Day Implant”. Acest inconvenient poate fi remediat prin intermediul procedurii de adiție osoasă. Cel mai comun motiv al insuficienței osoase este acela al pierderii sau extracției dinților.
Este absolut normal ca oasele din zona dinților pierduți să se subțieze și să se resoarbă în timp. Tocmai de aceea, implantul trebuie facut în imediata apropiere a momentului pierderii sau extracției dintelui. De asemenea, alte cauze ale insuficienței osoase sunt: accidentele, traumele sau motivele genetice, infecțiile și parodontoza. Baza de susținere a implantelor este reprezentată de structura osoasă. Acesta este motivul principal pentru care adiția de os este imperios necesară în anumite situații.
Proveniența osului adițional are trei surse principale: pacientul, bovinele și cabalinele sau materialele grefate prin osteosinteză purificată. Cea mai abordată sursă de materie osoasă este cea provenită de la bovine și cabaline, deoarece constituie un material fiabil și stabil care se potrivește în mod ideal structurii maxilarului uman. De asemenea, compoziția, structura minerală, dar și proprietățile biologice ale oaselor provenite de la animale mari sunt foarte asemănătoare structurilor osoase umane.
În cazul în care pacientul suferă de lipsuri osoase majore se apelează la o procedură de adiție de bloc osos. În cadrul acestei intervenții se prelevează o secțiune osoasă din maxilarul pacientului și se fixează în locurile în care urmează să fie introduse implanturile. Acestea vor fi atașate cu ajutorul unor pini speciali care vor fi îndepărtați în urma vindecării grefei. Pinii au dimensiuni mai mici decât cele ale implanturilor, deci amplasarea și extragerea lor nu produce niciun fel de disconfort pacientului.
În general, procedura clasică de adiție osoasă se desfășoară în conformitate cu următoarele etape: aplicarea anestezicului local care nu va permite pacientului să simtă niciun disconfort în timpul intervenției chirurgicale, efectuarea unei deschizături a gingiei care corespunde locului vizat adiției de os, amplasarea materialului osos ales peste sau lângă osul deja existent și închiderea zonei descoperite. În eventualitatea în care grefa este situată imediat sub gingie, atunci se adaugă o membrană flexibilă sau rigidă între os și gingie pentru a preveni contactul dintre grefă și celulele gingivale.
Pneumatizarea sinusurilor
În cazul problemelor ce au la bază pneumatizarea sinusurilor, procedura diferă de cea a adiției osoase. În momentul în care dinții din spate ai arcadei superioare sunt inexistenți, insuficiența osoasă este inevitabilă. În cadrul acestei proceduri, membranele sinusale vor fi ridicate pentru a crea loc suficient adiției de os. Dacă osul este suficient, iar inconvenientul este reprezentat doar de mărirea membranei sinuzale, atunci liftingul sinuzal și implantul pot fi realizate într-o singură ședință. În caz contrar, procedura sinus lift trebuie efectuată într-o etapă separată, cu aproximativ 6 luni înaintea inserării implantului.
Procedurile sinusale sunt de două tipuri: interne și externe. În cadrul intervenției sinusale de tip intern se realizează o mică deschizătură în os pentru a putea accesa cavitatea sinusală. Ulterior, incizia respectivă se utilizează și pentru introducerea implantului. Membrana sinusală este ridicată, iar această procedură este urmată de injectarea materialului de adiție sub membrană și peste osul existent.
În contextul unei intervenții sinusale de tip extern, procedura diferă semnificativ. Pentru efectuare, este necesară decuparea laterală a gingiei pe o suprafață mai mare, urmând să se realizeze o fereastră în os. Ulterior, va fi permis accesul la membrana sinusală care va fi ridicată și se va adăuga materialul de adiție osoasă. După închiderea ferestrei osoase, se introduce o membrană flexibilă de colagen. În urma aplicării membranei va fi închisă și gingia. După vindecarea grefei osoase poate fi introdus implantul.
Tehnicile Fast&Fixed 4 și Fast&Fixed 6 – provizoriu și definitiv
Revenind la procesul propriu-zis de implantare a întregii danturi în doar 24 de ore, vom vorbi despre tehnicile „Fast&Fixed 4” și „ Fast&Fixed 6”. Cu alte cuvinte, acest tip de recondiționare a danturii presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi pe arcada superioară și 4 pe mandibulă. Diferența dintre „ Fast&Fixed 4 ” și „ Fast&Fixed 6 ” este realizată exclusiv de densitatea osoasă a maxilarului superior.
Astfel, în cazul în care densitatea osoasă este favorabilă susținerii lucrării, atunci tehnica ce utilizează 4 implanturi este ideală, deoarece osul are puterea necesară pentru a susține toți dinții în doar 4 șuruburi. În cazul în care pacientul se confruntă cu o structură osoasă slabă din punct de vedere calitativ, atunci vor fi necesare 6 implanturi. Acestea vor fi inserate astfel: două dintre ele vor avea o poziție înclinată până la 35 de grade pentru a evita formațiunile anatomice învecinate, dar și pentru a asigura buna distribuție a susținerii implanturilor în vederea aplicării lucrării fixe, și două sau 4 implanturi plasate între cele menționate anterior, dar în poziție dreaptă.
Aparte de toate celelalte beneficii ale sistemului Fast&Fixed de la Bredent, există un substrat psihologic ce are puterea de a cântări foarte mult în decizia pacienților și anume gândul că seara se vor întoarce acasă cu dantura completă. În urma aplicării implanturilor se va aplica o lucrare provizorie care are rolul de a testa corectitudinea aplicării implanturilor, de a oferi un aspect estetic, dar și de a reda în mare parte funcția de masticație. De asemenea, aceasta are și rolul de a solidariza rigid și fără tensiune implanturile între ele.
Deși lucrarea aplicată imediat este provizorie, ea este fixă. Ea conține 10 dinți, de la premolarul 2 până la omologul său aflat în partea opusă. Abordarea nu are doar un rol estetic. Continuarea dinților posteriori nu poate fi aplicată, deoarece, în această fază, integrarea acestora este interzisă. Pentru a spori rezistența, dinții din alcătuirea lucrării provizorii pot fi îngroșați pe interior.
În urma etapei lucrării provizorii se va aplica lucrarea definitivă formată, de cele mai multe ori, din 12 dinți sau din 14, dar fiind faptul că sunt permise prelungiri de una sau de două măsele posterior ultimului implant. Lucrarea este alcătuită din două componente: structura de rezistență confecționată metalic, din polimeri sau din zirconiu și suprastructura sau dinții propriu-ziși, care sunt alcătuiți fie din ceramică, zirconiu sau compozit.
Puntea se fixează prin înșurubare de către specialiștii noștri. Aceștia vor utiliza o cheie dinamometrică cu cuplu de forțe controlat. Lucrarea fixă poate fi îndepărtată cu ușurință prin deșurubare ori de câte ori este nevoie pentru igienizarea profesională periodică.
Implant Fast&Fixed Bredent – stomatologie moderna
Fast&Fixed by Bredent este alternativa implanturilor clasice. Are un mare succes în rândul persoanelor care și-au pierdut complet dantura, care nu dispun de suficient timp pentru realizarea unui implant clasic, dar și pentru cei care nu doresc intervenții multiple. Calitatea implanturilor realizate într-o singură zi este superioară și garantată. În urma efectuării acestei proceduri veți beneficia nu doar de zâmbetul dorit, ci și de o dicție corectă, de un plus de confort, de o masticație facilă, dar și de încredere sporită.
Vă recomandăm să mai citiți: